Utazni mindig a macskámmal utazok, de csak biztonságosan

Amikor végeztem az egyetemmel, és végre munkába álltam, úgy döntöttem, hogy ideje elkezdenem az önálló életemet, és külön kell költöznöm. Természetesen nem futotta a fizetésemből többre, mint egy kis garzonlakás, de nekem teljesen megfelelt, hiszen mindenkinek valahol el kell kezdeni, és ezzel tisztában is voltam. Mivel azelőtt nem voltam kollégista sem középiskolában, sem az egyetemen, nem igazán tudtam, milyen az otthontól távol lakni, ami így furcsának hangozhat, hiszen az a kis lakás lett az új otthonom, de időbe telt, mire így tudtam hívni. Persze a kezdeti lelkesedés elmúlásával, mert minden csoda 3 napig tart, a nyakamba szakadt a magány. Tudtam, hogy ezt így nem fogom bírni. Mivel nem volt akkor éppen párkapcsolatom, illetve mással nem akartam összeköltözni, maradt a kisállat. Gondolkoztam a kutyán, de a kistestűeket nem szeretem, nagy kutyát meg egyenesen állatkínzás lett volna garzonlakásban tartani, és a betanításukban sem vagyok épp gyakorlott, így maradt a macska második lehetőségként. Mivel nem szerettem volna vásárolni, elmentem a menhelyre, és kiválasztottam egyet, amelyik szimpatikus volt, és hadd ne mondjam, már az első pillanattól fogva teljes szimbiózisba kerültünk. Semmi baj nem volt az összeszokással, egy hihetetlenül alkalmazkodó macskát sikerült kifognom.

Mivel nem ismertem senki azt új városban, ahová költöztem, átmenetileg a macska volt az egyetlen, akivel tudtam beszélgetni, így igen hamar elválaszthatatlanok lettünk. Ha el kellett utaznom, mindenhova vittem magammal, mert szerencsére jól is bírta az autózást, így ezzel nem volt gond. Először próbálkoztam cicaketreccel, de azt nem viselte túl jól, ám szerencsére megtaláltam azt a megoldást végül, ami jó volt nem csak neki, hanem nekem is. Vettem egy kosárszerűséget, aminek a teteje nyitott volt, így egyrészt biztonságban is érezte magát, másrészt pedig ki is látott belőle és élvezhette a kilátást. Természetesen mindig figyeltem arra, hogy a kosár megfelelően legyen rögzítve, nehogy egy nagyobb fékezésnél leessen és valami baja legyen. De nem csak erre figyeltem oda, hanem arra is, hogy maga az autó is közlekedésre alkalmas és biztonságos legyen. Így sosem mulasztottam el a gumicserét, amikor évszakváltás volt, csupán egy alkalomra emlékszem, amikor némi problémám akadt a dologgal, de végül sikerült megoldani.

Emlékszem, tél volt már, de még nem ejtettem meg a gumicserét. Ez a korábbi szokásaimmal teljesen ellentétes volt, hiszen ez a dolog nálam mindig prioritást élvezett. Mentségemre szóljon, azon a télen több olyan dolog is történt, ami miatt elfeledkezhettem arról, hogy szükséges lenne lassan a gumicsere. Egyrészt az az autószerelő műhely, ahová addig jártam, bezárt, és nem kerestem azonnal másikat, mert nem éreztem szükségét. Másrészt, ha beállnak az első fagyok, és reggel kilépek a csípős hidegbe, amikor a fű már deres, azért eszembe szokott jutni, hogy igazán esedékes a nyári gumi cseréje télire. Viszont abban az évben a tél szokatlanul enyhe volt, így hát elmaradt a dolog. Ám egyik napról a másikra rengeteg hó leesett, én pedig teljesen meg voltam lőve, nem tudtam, mit csináljak. Volt a közelemben egy autószerelő műhely, de nem tudtam, hogy van – e ott olyan autógumi, ami nekem megfelelő lenne, és hát gyalog nem igazán tudtam odamenni, kocsival meg nem szerettem volna potyára elindulni, mert elég veszélyes manővernek tartottam.

autógumi

Nem volt más hátra, mint a 21. századi ember legjobb barátjához, az internethez fordulni, ahol majdnem minden kérdésre lehet megoldást találni. Az autógumi kulcsszó beírása után találtam rá a gumidiszkont.hu weboldalra, ami egy nyári és téli gumi webáruház volt. Magam is meglepődtem, mennyi lehetőség közül lehet az embernek választania, kétlem, hogy van olyan, aki ott, azon a helyen nem találná meg, amit keres. Az én választásom a SAETTA GUMIABRONCS – 155 / 70R13 T SA WINTER TÉLI ABRONCS – ra esett, mert nem bíztam a dolgot a véletlenre, inkább szakértői segítséget kértem. Azt olvastam, hogy a listaára 19 290 Ft, de kedvezményesen hozzájutottam 13 990 Ft-ért, ami azt jelenti, hogy sikerült spórolnom 5 300 Ft – ot, ami nekem nem volt kevés összeg, hiszen a fizetésemből nem tudtam túl nagy lábon élni sajnos. Így minden évszakban a gumicsere egy megterhelő dolog volt számomra.

Miután megtaláltam a nekem megfelelő terméket, kicsit utána szerettem volna nézni a webshopnak, ha már rendelek is valamit. Egy rossz tapasztalat miatt ez egy berögzült szokás nálam, hiszen ha arra utaló jeleket látok, hogy esetleg szélhámosság állna a háttérben, akkor lépek is ki az oldalról. De ebben az esetben semmi ilyenről nem volt szó, hiszen a cég 100 % – ban magyar, amiből az következik, hogy tudnak magyar áfás számlát is kiállítani, és 19 éve gumiszereléssel és forgalmazással foglalkoznak. Már itt ki tudtam zárni a becsapást, hiszen ha magyar cég próbálna ilyet elkövetni, annak igen gyorsan utána lehetne járni. 30 000 – féle abroncsot forgalmaznak a weboldalon, többek között személyautónak, kisteherautónak valót, motorgumikat és felniket. Ráadásul, ha a vásárlás után nem vagyunk elégedettek azzal, amit kaptunk, pénzvisszafizetési garanciát is vállal a weboldal! Mivel a fizetésemet mindig a bankszámlámra utalták, nem nagyon tartottam magamnál készpénzt. Nem is szerettem volna túl sokat, hiszen az egyik ismerősömet úgy rabolták ki, hogy a pasas megleste a válla fölött, mennyi pénz van a tárcájában, és az alapján döntötte el, hogy most akkor őt ki fogja rabolni. Ebből az esetből okulva igyekszem a pénzemet bankszámlán tartani, hiszen így ennek az előfordulási esélye jóval kisebb. Szerencsére a gumidiszkont.hu – n nem kellett amiatt aggódnom, hogy készpénzzel kell fizetnem, mert elfogadnak bankkártyát is.

A rossz időjárási körülmények miatt egyértelmű volt, hogy ha egy lehetőség van rá, akkor a házhoz szállítás opcióját választom. Szerencsére ebben az esetben sem kellett főjön a fejem, hiszen volt ilyen szolgáltatásuk, amit igénybe is vettem. A kiszállítási költség 1 490 Ft / gumi volt, amit nem sokalltam azért, mert szerintem a testi épség és az egészség mindennél előbbre való dolog. A szállítás egy munkanapon belül történik, ha a rendelésünket leadtuk még a délelőtti órákban, ellenkező esetben, vagyis ha délután rendeltünk, akkor kettő napra kell számítani. Szerencsére az én esetemben minden rendben zajlott, nem volt semmi fennakadás a rendelés során. Meg is érkezett a csomag hiánytalanul, így indulhattam is a helyi autószerelőhöz, hogy megtörténjen a gumicsere, és végre biztonságosan közlekedhessünk a macskámmal az utakon. Ahhoz képest, hogy akkor mennyire későn kaptam észbe, elég jól sült el a dolog, mert bár ismeretlen volt számomra az autószerelő műhely, kiderült, hogy nagyon jól és precízen dolgoznak ott, úgyhogy nem bánkódtam amiatt, hogy a régi helyem bezárt. Ha valaki kérdezi tőlem, szívesen ajánlom ezt a webshopot.