Egy cica volt az alku tárgya

Lehet úgy születni, egy valakibe kódolva van az állatok szeretete? Az én kislányomba tuti, mert az első szava is ahelyett, hogy az lett volna, hogy apa vagy anya a cica volt.

Picike még Lujzi, de tényleg amióta beszélni tud könyörög egy cicáért. De a cicatartás, vagy bármely állattartás annyira nagy felelősség… 

Viszont ez az álma pont kapóra jött, amikor alkudoznom kellett vele. 

Fontosnak tartom, hogy a tanulásban ott segítsek majd neki, ahol csak lehet hiába ovis még csak. Jobb előre készülni, így később csak könnyebb lesz.

Viszont annyira nem a szíve csücske a finommotorika-grafomotorika fejlesztése-íráselemek gyakorlása-iskola előtt. Pedig jövőre lesz elsős és jobban fogja bírni az iskolai kötöttségeket, ha már most dolgozunk ezen.

Így megígértem neki, hogy kap egy kiscicát, ha együttműködik és rendszeresen kitöltjük a gyakorló feladatgyűjteményt, amit a Szilvia Logopédia weboldaláról rendeltem.

Nem is emlékszem miként akadtam erre az oldalra, de lehet, hogy a finommotorika-grafomotorika fejlesztése-íráselemek gyakorlása-iskola előtt szavakat írtam a keresőbe. Mindenesetre a legjobb helyen találtam magamat.

A könyvek írója és a Szilvia Logopédia feje Szabó Szilvia, aki az edukáció több területén is érintett, mint például a gyógypedagógia vagy egy másik végzettségének köszönhetően a mesterlogopédusi szakma.

Az oldalán rendelhető könyvek kínálata között biztosan megtaláljuk az általunk keresett kiadványt, mivel több problémára vagy készségre igazított feladatgyűjtemények vannak.

A könyvek borítóján, amik a listában is megjelennek, látható a korosztályos ajánlás, így nem tudunk alá- vagy fölé lőni gyermekünk életkorának.

Továbbá a cím és szerző feltüntetése mellett a fejlesztendő terület meghatározása is.

Valakinek természetesen, aki már jobban ismeri a kínálatot enni is elegendő a rendeléshez, de bővebb leírást is olvashatunk az egyes könyvekről.

Ebben az ismertetőben a logopédiai szakszavakat is elmagyarázzák, biztosan érteni fogjuk a könyv célját, hogy milyen tudás szegmenst fejleszthetünk gyermekünknél.

Pár oldal erejéig belenézhetünk a képbe, hiszen a szemléltető főkép, azaz a befotózott borító alatt pár oldal is megtekinthető.

A feladatok garantáltan szórakoztatóak a gyermekek számára, hiszen kedves grafikákkal vezetik át az iskola előtt állókat a feladatgyűjteményen. Úgy tanulnak, hogy közben észre sem veszik, ami a későbbi évek tanulmányait is megkönnyíti majd.

A megrendelő gombnál még megtalálható a könyv terjedelmére vonatkozó információ és a lektoráltsága.

A megrendelésre való kattintás után átnavigálódunk egy oldalra, ahol az összes elérhető könyv listaszerűen jelenik meg számunkra. 

Ezen a felületen csak beállítjuk a kívánt darabszámokat, megadjuk a kellő adatainkat és már csak a fizetési és szállítási formák kiválasztása marad hátra.

Nagyon jó lehetőségnek tartom, hogy nem csak Magyarország egész területére lehet rendelni, hanem akár a külföldön élő honfitársaink is hozzájuthatnak a Szilvia Logopédia kiadványaihoz Ausztriában, Romániában vagy éppen Szlovákiában, mivel közvetlenül ezekbe az országokba is rendelhetünk.

Amíg a rendelt könyvünk vagy akár könyveink nem érkeznek meg, addig érdemes átolvasni a weboldalon található gyakori kérdés szekciót, mivel hasznos gyakorlati tippeket találhatunk a feladatgyűjtemények alkalmazására. Az oldal rávilágít arra, hogy ne úgy álljunk neki a gyakorlásnak, hogy odaülünk gyermekünkkel az asztalhoz és egy vagy több tanórányi időt foglalkozunk a feladatokkal. 

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a kisebbek most kezdenek csak bele az efféle kötöttségekkel rendelkező tanulási formába, így muszáj fokozatosságot vinnünk a dologba, nehogy a folyamat során elvesszen a lelkesedése.

A kezdet mindig nehezebb, nekem cicát kellett ígérnem érte, de utána már maguktól fogják kérni a gyerekek, hogy a Szilvia Logopédia feladatgyűjteményeivel ‘játsszunk’.