Nem bírja a macskám a meleget, klímára lesz szükségünk

Szegény cicámat kikészíti ez a nagy meleg

Ti láttatok már olyat, hogy a szőrös kis négylábúitok ki vannak a melegtől? Nos, az én Micikém pontosan ilyen. Ráadásul olyan szuggesztív a tekintete, mint egy embernek, így gyakorlatilag szavak nélkül is pontosan értem, mit is akar a tudtomra adni. Ha elfogy az alutasakos tonhal otthon, teljesen rosszul van például. Olyan éktelen nyávogásba tud kezdeni, hogy az valami hihetetlen! Még a szomszéd is megsüketül tőle, már nem egyszer jött át kopogtatva, hogy most már elég legyen. Ad inkább ő enni annak a szerencsétlen állatnak, csak hallgattassam már el! Persze nem mindig ez a helyzet. Sokszor egy-egy megvető pillantás is olyan, hogy a csontomig hatul Micike tekintete. Ilyenkor szoktam érezni, hogy nagy kavart okoztam a kis lelkében.

Mostanában azonban se nem nyávog, se nem néz morcosan. Az elmaradt vérfagyasztó tekintetek helyett leginkább a parkettán, a virágok árnyéka alatt fekszik kiterülve és megsemmisülve. Nemrég is épp egy ilyen hattyú halála pózban találtam meg a nappaliban. Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy lehet, hogy Micikének kicsit melege van így nyáron… Így hát átgondoltam a lehetőségeimet, és végül arra jutottam, hogy be kellene szereltetni ide a lakásba egy jól működő klímát…

Klíma szereléssel együtt? Pipa!

El is kezdtem keresgélni, szerettem volna megfelelő partnert találni ehhez a projekthez. Amiben én gondolkodtam az klíma szereléssel együtt, de nagy meglepetésemre kevés olyan céget találtam, akik a felszerelést is vállalták volna. Végül a klímaglobál csapatánál kötöttem ki. Először telefonon érdeklődtem, mik a lehetőségeim, és nagyon segítőkészen tereltek a nekem megfelelő megoldás felé. A beszélgetés során átbeszéltük, miért szeretnék klímát vásárolni, illetve milyen adottságokkal rendelkezik a lakás. Ezt aztán megpróbáltuk hozzáigazítani az én igényeimhez. A megbeszélt szempontokhoz igazítottan pedig nemsokára kaptam egy árajánlatot, amely tartalmazta az árat, nemcsak magára a készülékre, hanem a klíma szereléssel együtt, ahogyan kértem. Nagyon elégedett voltam az eredménnyel, és alig vártam, hogy kiérkezzenek majd hozzám a szakemberek.

Persze azért rendesen el is kezdtem parázni a várakozás alatt – és mi van akkor, ha szerelés ide vagy oda, de mégsem lesz jó a klíma? Túl meleg marad a szobában? Netán túl hűvös lesz? Vagy hangos lesz, és Micikémet zavarni fogja a kattogása? Ezért ismét felnéztem a klímaglobál oldalára, de szerencsére azonnal meg is nyugodtam. Online is lehet ugyanis segítséget kérni, mert az oldalon azonnal felugrik egy cset ablak, ami ezt felajánlja. Az ügyintéző pedig gyorsan eloszlatta az aggályaimat, így én is megnyugodhattam. Lesz segítség az ő oldalukról, ha mégsem tetszene a kiválasztott klíma 🙂 Így most már nyugodt szívvel aludhatok tovább, és Micikének sem kell már sokáig szenvednie a melegtől.