Bár a macskánk imád a csöpögő csappal játszani, mi már kevésbé

Pár hónappal ezelőtt a lakótársam örökbe fogadott egy kiscicát, akit Idának nevezett el. Ida egy állatorvos hallgatótól került hozzánk, aki sajnos már nem tudja tovább a gondját viselni, mivel a tanulmányait külföldön fogja folytatni. Ida elsősorban azért is került hozzá, leendő állatorvoshoz, mert betegségekkel küzdő, utcán talált cica volt, akire nagyon kell vigyázni, mivel nem mindegy, hogy mit eszik, vagy mit nyal fel a padlóról. Tekintve, hogy a lakótársam már tapasztalt macskatartó, és gyerekkorában több cicája is volt, Ida eredeti tulajdonosa is könnyebb szívvel bízta rá.

Mostanra a cicus már megszokta az új lakóhelyét, nagyon szeret játszani, és a vendégekkel is barátságos, egyáltalán nem fél tőlük. Sok macskával ellentétben ráadásul a víztől sem ódzkodik, akárhányszor valaki mosogat, vagy kezet mos, Ida egyből ott terem, és próbálja a mancsát a vízsugár alá tartani. Az elmúlt héten észrevettük, hogy egyre több időt tölt a fürdőben, és el sem tudtuk képzelni, mi lehet ennek az oka. Nem meglepő módon a mosdókagylóban találtuk meg, ahol nagy élvezettel kapkodta el a csapból csöpögő vízcseppeket.

Ez így önmagában nagyon aranyos lett volna, a probléma viszont az, hogy a csap akkor is nagyban csöpög, amikor az teljesen el van zárva. Mivel egyikünk sem ért különösebben a vízszereléshez, és attól tartunk, hogy a csapteleppel van probléma, kénytelenek leszünk szakképzett szerelőt kihívni. Ami elég nagy problémát okoz az, hogy egyáltalán nem vagyunk képben a vízszerelés árakkal sem, így könnyen belefuthatunk olyan szerelőbe is, aki jóval több pénzért végezné el a munkát, mint amennyit az valójában ér, és mi szemrebbenés nélkül kifizetnénk neki a jogtalanul elkért összeget. Viszont az átveréstől, és inkorrekt szerelőktől való félelmünk miatt nem hívunk ki valakit, aki megcsinálja a csapot, az a csepegő csapnál sokkal nagyobb bajhoz is vezethet.

A csap nem macskajáték

vízszerelés árak

El is kezdtünk kérdezősködni az ismerősök körében, hogy ismernek-e olyan szerelőt, aki igényes a munkájára, és nem is próbálna minket átvágni. Az egyik barátunk ajánlott egy olyan vállalkozást, amivel már volt dolga korábban, és nagyon meg volt elégedve a munkájukkal. Ráadásul ez a vállalkozó a vízszerelés árak tekintetében is korrekt információt szolgáltatott. Mint tudjuk, ez manapság ritkaságszámba megy. Az egyik legszimpatikusabb, amit velük kapcsolatban mesélt az ismerősünk pedig az volt, hogy amennyiben nem csak felmérik a helyszínt és a problémát, hanem munkavégzésre is sor kerül, nem kérnek el külön kiszállási díjat, ami általában egyébként igencsak felfelé szokta húzni a szerelőnek kifizetendő összeget.

Megtaláltuk az ideális szerelőt?

Rá is néztünk a weboldalukra, és láttuk, hogy nem csak vízszereléssel, hanem gázszereléssel, gázkészülék szereléssel, duguláselhárítással, és még számos specifikus problémával is foglalkoznak, így biztosak lehettünk benne, hogy kellő szakértelemmel oldanák meg a mi csöpögő csapunk gondját is. Emellett 24 órás ügyelettel is rendelkeznek, és akár 1 órán belül is ki tudnak szállni vészhelyzet esetében. Telefonon keresztül pedig ingyenes tanácsadást is nyújtanak. Így fel is hívtuk őket, elmagyaráztuk, hogy milyen problémát észleltünk, és beigazolódott a gyanúnk – a csapteleppel lehet a probléma.

Mivel, mint azt már említettem, egyáltalán nem értünk a csaptelepekhez, nyugodtan rájuk bízhatjuk a cserét. A csaptelepek cseréjén és javításán kívül vállalják mosdó szerelését, mosogató bekötését, wc tartály és csésze szerelését és cseréjét, de még lefolyótisztítást is. Csatorna tisztításhoz, csatorna kamerázáshoz, állapotfelméréshez is riaszthatóak, és a legeslegrosszabb esetben, csőtöréskor is hívhatóak. Úgy tűnik, ők igazán mindenhez értenek.

Ami a kedvencünk volt, hogy még a kádfelújítást is meg tudják oldani, úgyhogy már meg is van, kit fogunk kihívni a hamarosan aktuális fürdőkád felújításunkhoz. Ha pedig a fűtéssel akadna bármi probléma, akkor is tudunk majd kihez fordulni. Nem ártana még a fűtésszezon előtt kitakaríttatni a kazánunkat, hiszen sosem lehet tudni, hogy nem éppen a legnagyobb hidegben fogja-e bemondani az unalmast.
Már le is beszéltük az időpontot, amikor kijönnek hozzánk a csaptelepet szerelni, úgyhogy rövidesen már nem kell a folyamatos csöpögést hallgatnunk. Ida cicától viszont sajnos elvesszük a kedvenc játékát. De sebaj, veszünk neki újakat.