Egy induló webshop rövid története

Sosem voltam nagy macskás. Persze nagyon szeretem őket is, hiszen nagy állatbarát vagyok, és nincs olyan állat, amit ne tudnék szeretni. De ennek ellenére valahogy soha nem tudtam elképzelni magam egy cica gazdájaként. Pár évvel ezelőtt ez megváltozott. Egészen pontosan akkor, amikor felfedeztem, hogy nem ám csak házi cicákat lehet otthon tartani. Rengeteg érdekes macska van. Ilyen például az ashera, vagy bengáli macska. Bár előbbi kicsit talán izgalmasabb, de elérhetetlenebb is. Ezek a macskák inkább vadmacskák, mint háziak, de persze van bennük ilyen-olyan vérvonal is. Sajnos ezek tartásához engedély kell, beleértve a szomszédokét is, így sajnos nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egy ilyen vadmacska gazdája legyek. De jelenleg nem is baj, mert van két kutyám, és van egy barátnőm, aki kutyáknak való kellékeket, és ételeket árul. Úgyhogy ez is egy elég jó kombináció.

Nemrég indított egy weboldalt, pontosabban egy webshopot, mert így sokkal könnyebben tudja intézni az eladást. Szerencsére sok az érdeklődő, mert vannak egyedi, saját tervezésű és készítésű ruhácskái is.

Ahhoz, hogy a webshop létrejöhessen, először is egy szerver tárhely bérlés vált szükségessé. Ezt pedig a rackforest.com oldalán tette meg. Ez igazából egy tárhely szolgáltató cég, akiknél többek között erre is van lehetőség, illetve többféle tárhely bérlési csomagot is kínálnak. A csomagok lényegében annyiban különböznek egymástól, hogy más a tárhelyek mérete, ennél fogva ugye az árak is. Nyilván minél nagyobb az adott webshop annál nagyobb méretű tárhelyre van szükség a működéséhez. A barátnőm biztosra ment, nem akart fölöslegesen pénzt költeni – annak ellenére, hogy a tárhely bérlésnek az árai igazán kedvezőek -, így inkább segítséget kért a cég szakértőitől. Az ő javaslatukra az egyik legkisebb csomagot választotta, az „SSD Four-t”, ami négy GB SSD tárhelyet jelent, és kifejezetten induló webshopok számára ideális, az olyanoknak, amiknek még nincs több ezer terméke, se több ezres napi szintű látogatottsága. Ennek a csomagnak a fizikai tárhelye 768 megabyte, ami kevésnek tűnhet, nekem legalábbis annak tűnt, ha csak abba gondoltam bele, hogy a telefonom memóriája 256 GB, de biztosították a barátnőmet arról, hogy ez az elképzeléseinek legmegfelelőbb csomag, és tökéletesen, akadálymentesen fog működni a webshopja. Ha pedig szükséges lesz a későbbiekben, akkor nyugodtan válthat nagyobb méretű tárhelyre.