Mi van, ha a hobbijaink kicsit ütik egymást?

Szerencsére mi elég nagy házban lakunk, így el tudtunk határolni két fontos területet az életünkben, ami mind a kettő megkerülhetetlen nekünk, de ezúton hívnám fel egy fontos dologra mindenki figyelmét!

Az egyik mániánk a pipereporta.hu és a mindenféle illóolaj, amit onnan lehet rendelni, a másik pedig a két cicánk. Nos, az illóolaj egy nagy lehetőség mindenre (később kifejtem), de a macskákra egyedül nincs olyan jó hatással. Hiányzik az ő szervezetükből ugyanis egy enzim, amitől bizonyos dolgok ezen négylábúakban lassabban bomlanak le, és ami miatt lakáson, házon belül válasszuk szét a két dolgot! Gondoltam, erről tényleg fontos szólnom. A ciciázást és az illóolajokat ne keverjük, ha nem muszáj, és amikről ugyanakkor mi biztosan nem fogunk lemondani – hanem megoldottuk tehát a külön helyiségek elszeparálását mindebben!

A pipereporta.hu számunkra egy csoda! Ha nem laknánk eleve vidéken, egy nagy házban, hát el tudom képzelni, hogy csak ezért is ideköltöztünk volna… Hogy nagyobb helyigénnyel együtt élve hódolhassunk mindennek, amit a Piperével közösen lehet csinálni. (Akinek nincs macskája, vagy nem ennyi mindenféle piperés dologban utazik egyszerre, az persze csinálhatja egy fél szobányi helyen is) Különféle kozmetikai termékeket segítenek ők készíteni. Mind hozzávalók árusításával, mind leírásokkal. Az illóolaj készletük pedig lenyűgöző. Házi illatosítókon kívül mostanában szappant is csinálunk itthon! Ezt egy kicsit ki is fejteném, mert ez nekem a legújabb…

Természetesen a dolognak megvan az a szépsége, hogy kell hozzá egy kis tanulás, de az is, hogy ha elindultunk már az úton, akkor vairálhatunk egy csomót, hozzátehetjük a saját ötleteinket is! Egyszerre meg lesz az elégedettség, hogy nem valami pofonegyszerű dologban sikerül alkotnotok valamit, ha kipróbáljátok, de az is, hogy azért nem vallottatok kudarcot. Pont olyan nehéz, hogy még jól esik, de pont olyan könnyű, hogy szabadon szárnyalhat tényleg a képzelet! Ahogy olvasom a blogbejegyzéseket a Piperén, ott is arra jövök rá, hogy többnyire minden bejött, amikor ők módosítottak valamit a recepten, rögtönöztek, vagy valami újat próbáltak ki. Kell hozzá valamennyi rutin, de azt tök jó érzés lesz megszerezni! Én a legjobban, az illóolaj használaton túl még a színezést szeretem! Az ezzel való variálást. Mica porokkal. Amik ásványi eredetű porok, és amiket hőkezeléssel és más ásványi anyagokkal színeznek. Ahogy a neve is mutatja, ez egy por állagú dolog tehát alapból, de könnyen pudingszerűre lehet keverni olajjal. A swirl technika egyik alapja ez.

A glicerines színezők viszont oldott állapotban lévő pigment anyagok. Nekem ezek is bejönnek. Melt&Pour szappanokhoz például. Jó hír, hogy allergén mentesek, és jól megfogják a bőrt. Úgy kell elképzelni az ezzel való munkát, hogy a színezéshez cseppenként adagolható a masszába. Leírják a blogjukban ugyanakkor, hogy mely színekkel ideális dolgozni, mert, ha jól értem, az állag nem teszi ideálissá mindegyiknél, hogy azt használjuk. Mármint azt a konkrét színt… (Olvassunk is azért, ne csak kísérletezzünk!)

Szóval azért bele lehet mélyülni a dologba, én viszont inkább javaslom, hogy válasszunk ki egyetlen módszert elsőre, ami nekünk szimpatikus, és azon belül csiszoljunk idővel a technikánkon. És mikor kicsit már eluntuk, lesz egy csomó újabb kipróbálandó dolog! Tényleg nem hiszem, hogy túl sok kísérlet fog kárba veszni, de az alapanyagokból nem lesz hiány. Mert a Pipere Portáról nagyobb mennyiségben is minden megtalálható lesz mindig, és nagyobb mennyiségben, több mindent rendelve olcsóbb. Szállítási költség is csak 25.000 forint alatt van egy kis kevéske. De ilyen szempontból nézve is a szoláltatásuk megbízható, vannak különféle opcióik a szállításra, tárolásra, ha kell. A Foxpost pl. három napig tartja automatában a csomagokat, ami elég kell legyen!

Mint írtam, mi vidékiek vagyunk, nagyon jó, hogy ennyi mindennek van hely a házunkban, de ki is szállítanak ide mindent! Szóval az életünk a szépségről és a cicákról szól – remélem ez az életszakasz soha nem múlik el!