Macskabiztos főzés PB gázzal

Néhány éve került hozzám egy menhelyi mentett macska, és azt kell mondjam, teljesen megváltoztatta az életem. Korábban sosem rajongtam különösebben a macskákért, de ezen az egyen nagyon megesett a szívem, és azóta is elválaszthatatlanok vagyunk. Még a férjem is nagyon megszerette, ami nagy szó, ugyanis ő mindig is inkább kutyapárti volt. De ennek a kis szőrgombócnak még ő sem tudott ellenállni.

Azonban néhány hónappal azután, hogy befogadtuk, nem várt nehézségek adódtak. Egészen jól le tudtuk szoktatni arról, hogy a ház bútorain élesítse a körmeit, de a konyhában zsákutcába ütköztünk. Ugyanis a macska rendszeresen piszkálta a tűzhely gombjait, forgatta, és benyomta őket, ami a kiszökő gáz miatt nagyon balesetveszélyes volt. Ezért úgy döntöttünk, hogy lemondunk a vezetékes gázról, és áttérünk a palackos PB gáz használatára.

Tudni kell, hogy a PB gáz természetes állapotában egy színtelen, szagtalan gáz, amit a forgalomba hozatala előtt szagosítanak. Ennek az a célja, hogy a szag alapján rögtön felismerhető legyen, ha szivárgás történik, és megelőzhető legyen egy esetleges baleset történése. Így hát nem volt mit tenni, gázpalackot kellett rendelni, mert kiköttettük a vezetékes gázt.

A férjem egyik barátja ajánlotta azt a szolgáltatást, amit ők már jó ideje használnak. Ez az ajánlott vállalat gázpalackok házhoz szállításával foglalkozik, ezzel pedig megkímélik az embert attól a fáradságtól, amit az okoz, hogy ki kell menni a telepre, ahol a gázpalackot cserélik, és cipelni kell a nehéz eszközt. Nekem nőként ez különösen nehéz, mert túl gyenge vagyok, hogy fizikai megerőltetés nélkül el tudjam juttatni a palackot A-ból B-be. A szolgáltatás nagyon nagy előnye az, hogy akkor szállítanak, abban az időpontban, ami az ügyfélnek a legjobban megfelel. Ez nekem nagyon nagy könnyítés volt, ugyanis a férjem éjszakai műszakban dolgozik két hónapja, és nem szerettem volna, ha a futár napközben felébreszti. Ha nem piheni ki magát, az kihat a munkavégzésének minőségére is, ez pedig a munkakörében nagyon balesetveszélyes tud lenni.

Kitöltöttem az oldalon lévő űrlapot, mely szerint szeretnék visszahívást kérni, és ez néhány órán belül valóban meg is történt. Az ügyfélszolgálatossal meg is beszéltem egy időpontot, amikorra kihozzák a PB gázt, majd elköszöntünk egymástól, és letettük a telefont. A lehető leghamarabb időpontot szerettem volna megbeszélni, mert mivel kikötöttük a vezetékes gázt, nem tudtam hogy főzni. Ez pedig a férjem számára, akinek a szívéhez tényleg a hasán keresztül vezet az út, igazi tragédia volt. Ezért szerettem volna, ha minél hamarabb megoldódik a kellemetlenség, illetve a macskával kapcsolatban is voltak feszültségek, hisz ő okozta a felfordulást.

Amint megérkezett a PB gáz, amit rendeltünk, mindjárt helyreállt a családi béke. Én újra tudtam főzni, a macska miatt pedig nem kellett aggódni, ha piszkálja a tűzhely gombjait, ugyanis egy mozdulattal elzárjuk a gázpalackot, és nincs minek szivárognia.