A ti macskátok kedvenc helye is a fürdőszoba, vagy csak az enyém furcsa?

Amióta felújítottuk a fürdőszobát, a macska egyre többször van ott. Azt hinné az ember, hogy a macska nagy ívben elkerüli a víz miatt, de a miénk nem ilyen. A fürdőszoba a kedvenc helye, és csak nehezen jöttünk rá, hogy miért.

Nemrég döntöttünk úgy, hogy ráfér a felújítás a fürdőre. Végül is egy szép fürdőszoba sokat dobhat a kedvünkön is, meg elegem lett abból, hogy a zsúfolt fürdőt nézzem minden este.

Sajnos a fürdőszoba a házban nem valami nagy, ezért igyekeztünk olyan megoldásokat keresni, amikkel helyet spórolhatunk. A furdoszobaotletek.hu oldalon szuper jó ötleteket találtunk. Itt olvastuk azt, hogy a lebegőpolcok jobbak lehetnek egy kis fürdőbe, mint az állópolcok. Erre váltottunk és tényleg sokkal több helyünk lett. Sokkal tágasabbnak is néz ki ezzel a fürdő.

A másik nagy változtatás az volt, hogy lecseréltük a sötétkék csempét egy halvány zöldre, mert a világos színek miatt a fürdő is sokkal nagyobbnak néz ki. Sikerült elég polcot felszerelni ahhoz, hogy mindent el tudjunk helyezni rajtuk. A macska viszont azóta folyton azt várja, hogy bemehessen a fürdőbe. El sem tudtuk képzelni, mi lehet bent, ami ennyire vonzza, aztán persze rájöttünk, hogy a polcokról lelógó törölközőket akarja mindenáron levadászni.

Egy macska sem tud ellenállni az ilyen játéknak, megvesznek a lógó dolgokért. Új szokása, hogy a kádban alszik, amikor az már ki van száradva, és amikor elég erőt gyűjtött, akkor a polcról igyekszik leszedni a törölközőket.

Szerencse, hogy nagyon jól tettük fel a polcokat, így biztosan nem fogja magára borítani sem.
Az egyik nap, mikor bementem, a macska természetesen a frissen mosott törölközők tetején ült, mert feladta a harcot, már ne akarta leszedni őket, rájött, hogy fel tud mászni és inkább a törölközőkre telepedett rá.

Ezek után persze ajtót is tettünk a polcra, hogy ne tudjon bemászni. Amúgy is praktikusabb így, mert a flakonokat nem csak attól védi meg, hogy a macska leverje őket, de sokkal kevésbé is porosodik így, hogy be van csukva.

A kisállatos gazdiknak mindig kétszer át kell gondolniuk azt, hogy hogyan is rendezik be a szobákat. A legtöbb egyébként nagyon jó fürdőszoba berendezés ötletet nem lehet megvalósítani egy macskával, mert azt is figyelembe kell venni, hogy mindenre felugranak, mindent leszednek. Persze én így szeretem a macskánkat, de amikor kisállattal él az ember, akkor tényleg érvényes, amit a furdoszobaotletek.hu oldalon is olvastam, hogy a praktikusságra kell igazán figyelni egy bútornál.

A kisállat tulajdonosok pedig azt hiszem profik ebben, nem veszünk semmi felesleges dísztárgyat, a macska úgyis elintézné csupa szeretetből.