Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa – most már cicanyelven is érthető

A cicámmal élek együtt, összetartó társak vagyunk jóban, rosszban. Így akkor is mellettem volt, amikor vállalkozásba kezdtem. A környéken nyitottunk mi is egy cicás kávézót, ami egyből nagy népszerűségnek örvendett a helybeliek körében. Később külön fb és instagram oldalt is indítottam Micikének, és meglepődtem rajta, mennyien kezdték el követni a mindennapjainkat. Micikének egyenesen rajongójává váltak a követőink, ezért elgondolkodtam rajta, mi lenne, ha összekötném a kellemeset a hasznossal? Ezért elkezdtem promotálni a kávézónkat az oldalainkon, így egyre többen látogattak el hozzánk. Sokan kizárólag Micikére voltak kíváncsiak! Persze Micinek is meg van a saját élete, ezért nem lehet a vendégekkel minden egyes nap.

Illetve… most már igen! Nemrég ugyanis online boltot is indítottam, ahol Mici fényképeivel díszített kávés csészét, kávés bögrét, kávéfőzőket árulunk. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora népszerűségre fog szert tenni az ötlet! Hogy a kiszállításra vonatkozó igényekkel fel tudjuk venni a versenyt, céges autóflotta létrehozásában kezdtem el gondolkodni. Igen ám, de ez azért összetettebb feladat, mint amit valaha csináltam korábban… Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa – annyi fogalom van, amivel tisztában kell lenni egy ilyen üzlet nyélbe ütéséhez! Szerencsére kis keresgélés után nagyszerű segítségre leltem a http://www.flottakezeles.hu/ oldalon. Ez az oldal ugyanis valódi segítséget nyújt azoknak, akik kezdők a témában, de szeretnének megfelelően eligazodni a céges autóflotta útvesztőjében.

Hogy adjak egy kis összefoglalót én is, amennyiben érdekel titeket a téma, nos, íme a definíciók az egyes fogalmakhoz:

Hitel: A legnépszerűbb finanszírozási mód, gyakorlatilag hitelre megveszed az autót, amely így jogilag és pénzügyileg is a tiéd. Cégként azonban csak a törlesztőrészlet kamattartalmát és az amortizációt tudod költségként elszámolni.

Lízing: Nagyon hasonló a hitelhez, de jogilag csak akkor lesz a tiéd az autó, ha az utolsó részletet is megfizetted.

Tartós bérlet: A bérlés egy az egyben elszámolható költségként, ugyanakkor a teljes bérleti díj utolsó harmada, az úgynevezett maradványérték nem a te pénztárcádat terheli, hanem a kereskedőét.

Áfa: A bérelt cégautókat gyakorlatilag nem is érinti, bővebben itt tudsz olvasni róla: http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html .

Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa… annyi mindent tanultam ezekről a fogalmakról a flottakezeles.hu segítségével! Nektek is csak ajánlani tudom, hogy ha hasonló cipőben jártok, keressétek fel az oldalt! A http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html rész foglalkozik dedikáltan ezeknek a fogalmaknak a kérdésével – jó szívvel ajánlom, én rengeteget tanultam tőlük!