Szeretnék egy céget alapítani, de hol is kezdjem el?

Egy ideje gondolkoztam már a dolgon: szeretnék egy céget. Nem most, majd a közeljövőben, Sajnos még nem áll rendelkezésemre a megfelelő tőke, illetve szükségem lenne olyan emberekre is, akik szívesen beszállnának velem együtt a cég megalapításába.

Nem kell sokat gondolkozni, hogy milyen céget szeretnék: Macskajátékok és macskatartáshoz köthető termékeket szeretnék forgalmazni.

Nagyon rég óta vannak macskáim, úgy gondolom, hogy mindent tudok róluk, a helyes tartásukról, és szeretném, hogyha a többi gazdi is olyan játékokat venne a kedvenceinek, amivel biztonságban játszhatnának.

Egy macskajáték kiválasztásakor figyelni kell arra, hogy az mennyire veszélyes a cicára. Akár a játék miatti helytelen testtartás, vagy a játékot alkotó nem megfelelő anyagok is károsak lehetnek hosszútávon kis kedvencünk egészségére, ezért szeretnél egy olyan céget alapítani, ahol tervezőkkel együtt dolgozhatnék az ideális, tökéletes macskajátékokon.

A nem megfelelő táplálás is sok egészségügyi problémához vezethet a macskáknál. Sok tápban nem megfelelőek az arányok. Nem azt mondom, hogy ezek kifejezetten ártanak a macskák számára, de nem tartalmaznak minden teljes értékű tápanyagot, amire a cicáknak szüksége van.

Sok macska például a nem megfelelő táplálás miatt elhízik, vagy allergia alakul ki nála, vagy éppen az allergiája miatt lépnek fel nála problémák.

Egyre több az olyan cica, aki allergiás a csirkére, de egyre kevesebb az a minőségi táp és jutalomfalat, ami csirkehús nélkül készül.

Szép kis álom a cégalapítás, de sosem lehet elég korán elkezdeni a tanulást. Mivel semmi fogalmam sincsen a cégalapításról, ezért elkezdtem a témában olvasgatni.

Azt hiszem, hogy ez a kis macskás webshop nem lenne elég ahhoz, hogy megéljek, de melléktevékenységként szerintem jó lenne.

A cégalapítás alapjairól mindent meg lehet tudni a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ oldalon. Nem vagyok jó a jogi szövegek értelmezésében, hiszen sosem tanultam ilyesmit, de itt én is mindent megértettem.

Amikor hivatalos kormányzati, vagy NAV-os oldalakon olvastam a cégalapításról, elég nehezen sikerült megemésztenem az olvasottakat.

Itt viszont meg lehet nézni, hogy pontosan mik is a cégalapítás lépései, hogy milyen népszerű cégformák vannak és mit kell megtenni a cégalapítás előtt és után.

Azt sejtettem mondjuk, hogy az alapításhoz kell egy bizonyos tőke, de azt nem tudtam, hogy pontosan mennyi. Azt sem tudtam, hogy az adózás szempontjából is különbség van a bt és kft között, azt hittem, hogy ezeknek a cégeknek csak a szerkezetük más.

Innen tudtam meg azt is, hogy az sem mindegy, hol van a cégünk székhelye, mert mindenhol más az adózás. És azt is itt olvastam, hogy a cég bejelentését követően milyen kötelezettségei vannak az alapító tagoknak.

Azt hittem azzal, hogy ügyvéd előtt aláírják a papírokat, meg is alakul a cég, az ügyvéd majd elintézi a többit. De kiderült, hogy külön kell a cég alakulását is jelenteni a NAV felé.

Sok apró kis buktató van a cégalapításban, sok mindenre kell figyelni, hogyha teljesen legálisan működő, jól bejelentett céget szeretnénk.

Itt tudtam meg azt is, hogy még az alapítás előtt érdemes konzultálni egy könyvelővel és az ő segítségével célszerű kiválasztani, hogy mi legyen a cég formája.

Mindent megtudtam ezen az oldalon a cégalapításról.

A https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ egyébként székhelyet is szolgéltat a cégeknek, most pedig egy akció keretén belül ha náluk igényel valaki székhelyet, akkor a cégalapítást ingyen elvégzik.

Minden nagyon érthetően le van itt írva, de ha valami mégsem világos, akkor telefonon keresztül is tudnak nekünk segíteni.

Már 10 éve ezzel foglalkoznak, a kisujjukban van a cégalapítás, így minden kérdésre válaszolni tudnak.

Ha éppen cégalapításon gondolkozol, akkor javaslom, hogy keresd fel őket, mert neked is biztosan tudnak egy-két jó tanáccsal szolgálni.