Cicaágyat akartam venni, más lett belőle

Amióta az eszemet tudom imádom az állatokat. Bár korábban volt egy jó pár fajta, amitől féltem, de mára ez teljesen megváltozott. Az évek alatt tartottam már tengerimalacot, nyuszit, békát, gekkót és leguánt is. Na meg persze, jelenleg is van otthon a szüleimnél két kutyánk. Cicás viszont soha nem voltam. Őket is nagyon cukinak tartom, és szeretem is őket, mint minden állatot, de valahogy sosem éreztem azt, hogy nekem macskát kéne tartanom. Mindig is azt gondoltam, hogy nekem túlságosan is öntörvényűek és nem egészen úgy működnek – nyilván jellemükből adódóan -, ahogy én azt szeretném. De ez is megváltozott szép lassan. Vannak az úgynevezett hibrid macskafajták, amiket vadmacskákkal kereszteznek. Ilyen a szavanna macska, a bengáli, vagy az ashera is. Utóbbi az afrikai szervál és az ázsiai leopárd macska keresztezéséből jött létre. Mérete nagyjából egy közepes termetű kutyáéval egyenlő, a feje pedig kifejezetten vadmacskás, ugyanakkor állítólag kedves természetű macskafajta, mind ezek mellett pedig nagyon intelligens is.

Persze, az embernek vigyáznia kell, ha ilyen vadmacskát – ugyanis annak minősül – szeretne tartani, de valószínűnek tartom, hogy az ashera mindenképpen engedélyköteles, a szavanna, illetve a bengáli pedig attól függően az, hogy a felmenőit tekintve mennyire “fajtatiszta”. Léteznek különféle besorolások, az alapján, hogy adott macskának hány felmenője szavanna, vagy ugye bengáli. De van még egy baj: ezek a cicák elképesztő sokba kerülnek, nagyon drágák. Hiszen csak tenyésztőnél lehet őket megvásárolni, viszont így egészen biztosak lehetünk abban, hogy jó körülmények között vannak tartva és minden szükséges orvosi papírral rendelkeznek.

Úgyhogy valószínűleg ebből már mindenki kitalálta, hogy nem vásároltam sem asherát, sem bengálit, sem pedig szavannát. De helyette mentettem, ugyanis találtam egy nagyon picike cicát, egy autó alatt. Nem is volt kérdés, hogy hazaviszem, hiszen tényleg nagyon apró volt, nem hagyhattam, hogy baja essen. Persze elvittem orvoshoz is, szerencsére egészséges volt, így kicsit meg is nyugodtam, és természetesen megtartottam. A következő lépés az volt, hogy vásároljak neki ezt-azt. Először cicaágyban gondolkoztam, de azt vettem észre, hogy nagyon szeret párnán aludni és pihenni. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy inkább egy párnát fogok neki venni. Nekem amúgy is szükségem volt pár lakberendezési dologra, úgyhogy ennek nyomán indultam el.

Egy ismerősöm még korábban ajánlotta az akcioleso.hu weboldalát, ahol több – gyakorlatilag rengeteg – üzlet akciós újságait lehet megnézni online. Ez egyrészt azért tök jó, mert nem nyomtatott formában van, tehát nem keletkezik hulladék és nem kell fákat kivágni, másrészt pedig bárhol, bármikor “fel lehet csapni” az internetet és végiglapozgatni annak az üzletnek az újságját, amelyik éppen érdekel minket.

Jelen esetben engem ugye a lakberendezési üzletek akciói, illetve ajánlatai érdekeltek, úgyhogy ezekre kerestem rá. Ha valaki konkrétan tudja, hogy mit keres, akkor van egy keresési mező, ahová be lehet írni az adott üzletnek a nevét, de arra is van lehetőség, hogy az “áruházak” menüpont alatt keresgéljen. Mert hát, soha nem lehet tudni, hogy éppen milyen online újsággal bővültek a lehetőségek. Egyébként van mindenféle akciós újság ezen a weboldalon. Bőven lehet szemezgetni élelmiszerüzletek kínálatai között is, cipő-és ruhaüzletek között is, de ennél még jóval több minden is van. Én személy szerint szeretem ezt az oldalt és elég gyakori látogatója vagyok, éppen azért, mert tényleg akármikor meg tudom nézni, milyen ajánlatok vannak, plusz ezeknek az online újságoknak köszönhetően előre meg tudom tervezni a vásárlást, és ha valami akciós, amire épp szükségem van, akkor célirányosan aszerint vásárolok. Ráadásul ugye némi internet kapcsolaton kívül semmi másra nincs szükség.

https://akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag
https://akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag

Ennek az oldalnak van egyébként egy blog felülete is, néha abba is bele szoktam pillantani, mert sok hasznos dologra lehet lelni ott is. Múltkor például egy jó kis receptet tettek közzé, de például felhívják a figyelmet olyan hírekre is, amik adott üzletlánccal kapcsolatosak – persze csak olyan üzletekről van szó ezekben, amiknek az újságai elérhetők a weboldalon.

De nekem most ugye nem erre volt szükségem. Így kötöttem ki a https://akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag oldalán. Meglepett, mert fogalmam sem volt arról, hogy van a JYSK-nek is újságja, mert soha nem láttam még nyomtatott verzióban, de lehet, hogy pont amiatt, mert nekik csak online kiadásuk van. De nem tudom, ez csak egy tipp. Viszont, így ez sokkal jobb, mert van nekik a weboldalon külön olyan online újság, amiben az akciós termékek szerepelnek, de olyan is, amiben az aktuális kínálat, de még olyan is van, amiben a vadi új termékeket lehet megtalálni. Mivel én a kiscicámnak kerestem párnát, ágyként, így először az akciós magazint néztem meg. Úgy voltam vele, hogy úgyis rájön előbb-utóbb, hogy szétszedhető, akkor meg minek költsek rá nagyobb összegeket. De hát, mivel egy kis árváról van szó, így a lelkem mélyéről szólt egy hang, hogy ne sajnáljam tőle, és mindent meg kell neki adnom, mert szegénykémet elhagyták. Az igazság pedig az, hogy el is van kényeztetve, de ugyanakkor szerencsére rendkívül jól nevelt. Úgyhogy több párnát is sikerült találnom neki a https://akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag oldalon. Persze nem költöttem rá tízezreket, de a helyzet az, hogy szerintem a JYSK-ben nem is kell, mert olcsón is nagyon jó minőségű cuccokhoz lehet hozzájutni. És hála ezeknek az online újságoknak teljesen céltudatosan tudtam vásárolni, úgy mentem oda, hogy pontosan tudtam, mit akarok venni. De hát természetesen, az ember, ha betéved egy ilyen helyre, könnyen elcsábul és meg van a veszélye annak, hogy túlköltekezik, mert annyi szép dolgot lehet találni az ilyen helyeken.

Szóval az akcioleso.hu-n kinéztem a párnákat, amiket mindenképpen meg akartam venni a cicusnak, de hát magamat sem hagyhattam parlagon, így vettem a lakásba is pár dekorációs kelléket, meg ágyneműt, tükröt. És úgy döntöttem, hogy a cicának is kell egy kis komód, ahol tudom tárolni a játékait, párnáit, meg úgy igazából mindent. Még szerencse, hogy az online újságban találtam is egy remek leárazott szekrényt. Bár az ok-okozati viszony ebben az esetben nem teljesen tisztázott, hogy azért vettem, mert akciós volt és úgy éreztem, hogy le kell rá csapnom, vagy pedig azért, mert valóban kellett és az akció csak egy bónusz volt.

Még előtte, otthon, ahogy böngésztem az oldalon, láttam, hogy kisállatboltok akciós újságait is meg lehet itt nézni, úgyhogy persze, egy kiscica újdonsült gazdijaként nem hagyhattam ki a lehetőséget. Sajnos ugye, cicákkal még semmik tapasztalatom nem volt előtte, így nagyjából mindent megvettem, amiről azt gondoltam, hogy szüksége lehet rá.

A helyzet tehát az, hogy a cicámnak az online újságok segítségével szuper puha és kényelmes párnákat tudtam venni, azóta is imádja őket, mindig aranyosan bekuckózik közéjük. És ami jó hír: nem szedte szét őket.