Cicák két keréken, avagy hogyan motorozz, ha macskás gazdi vagy?

Városi cicásként én gyakran szeretem őket elvinni valami füves területre. Tudom, hogy ők nem kutyák, de mi se vagyunk azok, mégis igényeljük a zöldet, szóval nem fogom a macskámat csak azért a négy fal közé zárva tartani, mert: Ő nem kutya, nem kell megsétáltatnod, meg milyen idiótán néz ki a macska a hámmal, tartsd benn, vagy engedd szabadon. Persze az unokahúgom sétáltathatta falun a nyusziját hámmal, de én városban nem sétáltathatom úgy a macskámat. Ez azért már nevetséges. Szóval elmentünk zöldet keresni, így került a macska a motorra. Minden rendben is ment, nagyon szépen megmaradt a motor “csomag” tartójában. Volt egy csodás napunk a Margit-szigeten, aztán már épp a garázsba toltam be a motort, mikor éreztem, hogy enged a kereke. Na, ennyit a jó napról gondoltam magamban, és szépen a helyére tettem a motort, majd megnéztem, ki a legközelebbi motor szerviz. Persze egyből az interneten kezdtem kutakodni, mert az agyam nem egy kislexikon, akármennyire is figyelek a motoromra. Plusz eddig még nem kellett Pesten szervizbe vinni, csak ezért meg nem viszem le Zalába, majd ha fagy. Nagyon nagy szerencsém volt, ugyanis pont jött velem szembe egy motoros reklám. (Igen, ide be lehet illeszteni a telefonom lehallgat, meg a mesterséges intelligencia okosabb, mint gondolnánk összeesküvés-elméleteket) A hirdetés szövege ennyi volt:Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire, de nekem bőven elég is.

Motorgumi akció Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik - MotorTire

Gyorsan rá is kattintottam, és reméltem, hogy az egyértelmű balszerencse mellé most majd társul egy kis szerencse is. Az oldal kapásból nagyon meg is tetszett. A keresője nagyon egyszerű volt és kezelni is épp annyira, hiszen csak be kellett írni az adatokat, amiket kért: egyszerű keresésnél márkát és típust, részletesnél pedig méreteket – magasságot, szélességet és átmérőt. Persze, ha az jobban tetszik, és nem sietsz annyira, ahogy azt én tettem, kereshetsz ráérősebben is, körbenézősen. Igaz nem feltétlenül kellett volna sietnem, de az ilyet sose jó halogatni, pláne, hogy a fene se tudta, milyen gyorsan ereszt le a kerék. Ha szervizbe kell mennem, akkor már igazán fel is tehetnék egyből, és nem tolom keresztül a fél városon a motorom. Vissza térve a böngészéshez, kategóriából is van rengeteg és márkából is van annyi, hogy napokig lehetne keresgélni, csak hogy párat említsek ez előbbiből: Sport túra gumi, salakmotor gumi, utcai gumi; ez utóbbiból pedig: Yamaha, Suzuki, Laverda, Ducati.

Ami pedig a hab volt a tortán jó értelemben, hogy szinte folyamatosan voltak motorgumi akciók, így ha jól időzítettem volna – amit nem tettem, de így is bőven jól jártam – , akár jóval olcsóbban is megúszhattam volna az abroncs vásárlást. Nem baj, így is bőven jól alakult minden, és a pénzt sem sajnáltam tőlük, főleg a kiváló kiszolgálás után, amit kaptam. Legközelebb már tudom, hol kell figyelni, ezt meg nagyon megérdemelték, mert utolsó utáni pillanatban estem oda a műhelybe. Most épp nem állt rendelkezésemre ez a lehetőség, de ha legközelebb ott lesz, mindenképp kihasználom. Sose lehet tudni, mikor lesz ilyen megint, bár az oldalból kiindulva, gyakran.

Mivel a szerviz/bolt budapesti, és nem is volt olyan messze, megkockáztattam az utat. Ha otthon lettem volna, akkor csak a rendelés lett volna járható út, de így nagy szerencsém volt, még mindig a szerencsétlenségben. A vidékiek kedvéért azért kiteszem a szállítás költségét, meg a rendelés menetét, habár nekem, ugye nem kellett, mert csak be sasszéztam. Na, jó nem volt életem legjobb döntése, de minden zokszó nélkül kiszolgálta, és cserébe kaptak tőlem egy nagy borravalót, szóval remélem azért legközelebb is mehetek hozzájuk. Bár nem így.

Szóval rendelés, szállítás. A házhoz szállítás maga csomagonként 2000 forint, ami szerintem rendkívül jó ár mindenféle szempontból. Fizetni pedig személyesen lehet készpénzben és kártyával is, mondom, ha van rá lehetőséged, ahogy nekem volt. Szinte minden kártyát elfogadnak a boltban: visa, electron, master card, maestro és otp kártyát is. Szállítás esetében pedig az utánvét a szokásos, de lehet előreutalni is. Bár erre nem igazán láttam leírást, hogy ez hogyan megy. Gondolom megbeszélitek telefonon, vagy e-mailben, vagy valami. Utánvét esetén nincs kezelési költség, így a szállítás díja több mint kiváló, hiszen általában a szállítási díjak olyan 1500 forint körül járnak, plusz kezelési költség, és már ott is vagy a 2000 forintnál.

A személyes átvétel még annyiban volt jó, hogy ahogy említettem, nem kellett másik szerelőt keresnem magamnak, mert ott helyben fel is szerelték nekem az új gumit. Nem állítom, hogy vígan és dalolva, mert csak úgy beállítottam, de felszerelték és minden király volt. Ennyiben rossz a házhoz szállítás, hiszen így vagy úgy, de magadnak kell megoldanod, hogy a kerék a helyére kerüljön. És akkor itt jön a kis vallomásom. Annyira örültem, hogy olyan gyorsan megtaláltam őket, hogy csak felpattantam a motorra, és már indultam is hozzájuk olyan gyorsan, ahogy csak tudtam. Nos, igazság szerint időpontot kellett volna foglalnom az online webshopjukon keresztül, és kivárni a soromat. Szerencsére éppen nem várakozott náluk senki, így nagy probléma nem lett belőle, de ti ne csináljatok ilyet, a jövőben én se fogok.

Ami még nagyon tetszett az oldalban, és mutatja, hogy nem hatvan éves bácsikák dolgoznak a szervizben (na nem mintha azzal baj lenne, nekem az a lényeg, hogy jól végezzék a munkájukat), hogy haladnak a korral. Ugyanis vagy egy youtube csatornájuk is a műhely mellett. Vagyis igazából a műhellyel, mert ugye munka videókat töltenek fel, de akkor is. Az is igaz, hogy nincs még olyan sok videójuk fenn, de ez már egy nagyon meglepő és érdekes kezdeményezés. Megmutatják, hogy tudsz mondjuk kereket feltenni otthon, ha már egyszer ez a téma, meg ha jól emlékszem, még ilyen vicces mindennapi cuccok is vannak, szóval érdemes megnézni őket. Ha folyamatosan töltenek fel videót, még talán híresek is lehetnek. Én szurkolok nekik.

Én minden esetre nagyon-nagyon elégedett voltam velük, mert egy rossz szavuk nem volt, a motort nagyon szépen helyre hozták, a webshopjuk pedig egy álom. Főleg azért, mert szó szerint pár munkanap alatt kihozzák a rendelést, és igazán profin végzik a munkájukat. Ha esetleg te is találkozol a Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire hirdetéssel a neten, és motoros vagy, mindenképp kattints rá! Lehet hogy még akciósan meg is találod az általad keresett abroncsot! Vagy lehet, hogy nem is keresed, de azért tartalékban legalább kettő jó ha van, ezt most megtanultam egy életre.