Macsmasszázs

Ismered azt az érzést, amikor a párod egy kiadós hátmasszázzsal ébreszt? Nem? Én sem. A párom ugyanis utál masszírozni. Ellentétben a macskáinkkal. Ők bezzeg masszíroznak, gyömöszölnek, paskolgatnak naphosszat. (Vagy legalábbis addig, amíg meg nem kapják, amit akarnak.)

Szoktam is mondani a páromnak, amúgy piszkálódásból, hogy még a macskák is többet masszíroznak, mint ő. Valószínűleg megunta a dolgot, mert a születésnapom alkalmából befizetett egy kiadós hátmasszázsra a Karma thai masszázs szalonba. 😉

Tudtátok egyébként, hogy a helytelen testtartás nem csak hátfájáshoz, hanem fejfájáshoz is vezethet, és rengeteg különböző betegség kialakulásához hozzájárulhat? Nos, én a görnyedés nagymestere vagyok. Ülő munkát végzek, és amikor nem a munkahelyi szoftvereim előtt ülök hajlott háttal, akkor bevallom nőiesen, hogy a tévé vagy az aktuális streamelt sorozat előtt görnyedek valamelyik macskával az ölemben.

Szóval ha valakire ráfér egy jó hátmasszázs, az én vagyok.

Ezért is különösen fájdalmas, hogy ritkán jutok hozzá. De a thai masszázs, amit élvezhettem, kárpótolt az elmúlt masszázsmentes hónapokért. A masszázs után úgy éreztem, vagy tíz centivel a padló felett járok, és sokkal könnyedebbnek, lazábbnak éreztem magam. Alaposan átgyúrták a vállaimat, a hátamat, a nyakamat, a combjaim hátsó részét is – és észrevettem, hogy utána pár napig könnyebb volt egyenesen ülnöm, mint a masszázs előtt!

Persze, a masszázs önmagában nem oldja meg a tartással kapcsolatos problémákat: ehhez önfegyelemre, és néha bizony gyógy-talpbetétre, vagy épp gyógytornára is szükség van. De remélem, hogy én meg fogom úszni ezek nélkül. Úgy döntöttem, oda fogok figyelni a tartásomra, rendszeresen tornázok majd, és kéthetente visszamegyek a masszázsszalonba, hogy jól átgyúrjanak.

De ez még nem minden: úgy döntöttem, megtanulom a hátmasszázs alapjait. (Ha a macskáim már úgy is ismerik őket, akkor nekem is menni fog, igaz? 😊)
Az az ördögi tervem ugyanis, hogy ha a párom nem is hajlandó megmasszírozni, én majd jó alaposan megmasszírozom őt. Persze, nem teljesen önzetlen a dolog, mert bízom benne, hogy ő is rájön, hogy ez milyen remek, és rákap majd az ízére – de azért erőltetni nem fogom.

Ha vele jót tehetek ezzel, akkor már nyertünk rajta, engem pedig egyébként is érdekel az egésznek a technikája és a biológiája. Ráadásul ennyivel tartozom neki, amiért befizetett a Karma szalonba. 😊

Tényleg fantasztikus élmény volt, a szalon hangulata valósággal elvarázsolt. Nagyon kedvesek, és nagyon-nagyon profik voltak. A masszőröm odafigyelt azokra a pontokra, ahol görcsök és izomcsomók vannak a hátamban. (Ezek egyébként a masszázs óta sokkal kisebbek, és némelyik majdnem teljesen eltűnt.)

hátmasszázs alapjai

Ajánlották, hogy olajjal is végigmasszírozzanak. Én elsőre a „száraz” verziót kértem, de legközelebb kipróbálom a másikat is. És remélem, néhány fogást is sikerül ellesnem majd… Bár nehéz lesz közben nem az élményre összpontosítanom.

Szóval a hátmasszázs alapjai. Most ezzel kezdem, de a határ igazából a csillagos ég. Ki tudja, egyszer talán még pénzt is kereshetek a dologgal. Már összeválogattam a videókat, amiket meg fogok nézni, vettem egy könyvet, és bekönyvjelzőztem egy nagy csokornyi cikket a böngészőmben.

A kísérleti alanyom a párom lesz, bár ő még nem tud a dologról…

Őszintén szólva félek egy kicsit, hogy elsőre nem leszek valami ügyes, esetleg fájdalmat okozok majd. Persze, irreális elvárásaim nincsnek, nyilván nem hasonlíthatom magam a masszőr lányokhoz a Karma thai masszázsszalonban – de ők profik, és hosszú időn keresztül tanulták és gyakorolták a mesterségüket.

Egy tanfolyamon is gondolkodom, de arra egyelőre nincs pénzünk. Bízom benne, hogy minél előbb rendeződnek az anyagi dolgaink, és ha addig még kitart a lelkesedésem, akkor bizony, akár az iskolapadba is hajlandó leszek visszaülni. 😊

Minderre pedig a macskáim – és a párom lustasága – ihletett. Szóval, ha egyszer valaha úgy alakulna, hogy lesz egy saját masszázsszalonom, Macsmasszázs lesz a neve. Vagy valami hasonló.