A tisztítószer házhozszállítás egy praktikus megoldás

Egész kisgyerekkoromban arra vágytam én is, és a húgom is, hogy legyen egy kutyánk. A szüleink nem engedték, mert nagy felelősség, egy kutyával törődni kell…szóval jöttek a szokásos szülős szövegek. Aztán 7 éve történt valami, és ők úgy gondolták, hogy milyen jó lenne egy kutya. Gondolom, mondanom sem kell, hogy lett is, annak ellenére, hogy nem lett több szabadidejük, mert ugyanúgy dolgoznak, mint korábban. Na, mindegy, az öröm így is nagy volt azért, főleg, hogy 4 éve lett még egy kutyánk. Az utóbbi években viszont én elkezdtem érdeklődni a macskák iránt is, különösen a kutya méretű, „hibrid” macskák iránt, amiket házi-, és vadmacskából kereszteztek. Csodálatosak, de bánni is nehezebb velük.

A barátnőmnek Dórinak viszont rendes házimacskája van, és sosem gondoltuk volna, hogy egyszer miatta fog környezetbarát tisztítószerekre váltani. Ugyanis a cica allergiás a vegyszerekre. Elkezdett hát kutakodni, és talált egy webshopot, ahol lehet kapni környezetbarát mosószereket és öblítőket is.

Azóta a tisztítószer házhozszállítás útján jut el hozzá, mert nem látott még a boltban olyan öblítőt, ami bevált neki. Igazából a tisztitoszer.net oldalán olvasta a tippet a házhozszállításról. Ez egy nagyon jó kis oldal egyébként, tele van hasznos tippekkel és tanácsokkal, ami a vegyszermentes takarítást és mosást illeti. Dóri már minden bejegyzést elolvasott, és mindig meg is osztja velem az újonnan szerzett információkat például arról, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha környezetbarát tisztítószert szeretnénk vásárolni. Ez egyébként szerintem óriási segítség, mert még csak most kezd teret nyerni a környezettudatos gondolkodás, így az információink igencsak szegényesek.

A tisztítószer házhozszállítás egyébként több szempontból is hasznos: egyrészt valamennyi pénzt is meg lehet vele spórolni, mert tapasztalatai alapján az online vásárolt termékek általában valamivel olcsóbbak, mintha boltban venné meg őket, és így sokkal nagyobb kiszerelésben is meg tudja vásárolni, hiszen nem neki kell hazacipelnie. A nagyobb kiszerelés is anyagilag jobban megéri, mintha kisebb kiszerelésekben vásárolna meg nagyobb mennyiséget. Bár ez a jelenség nem újdonság, hiszen ma már szinte mindent házhoz lehet rendelni, de a környezetbarát tisztítószerek esetében szerintem ez mindenképpen jó megoldás, mert sajnos a bio és környezetbarát tisztítószerek még nem annyira elterjedtek, és a boltok polcain nem túl széles a kínálat, összevetve a vegyszermentes társaikkal.

Amióta Dóri rátalált a webshopra, azóta csak onnan vásárolja meg a mosószereit, egyrészt mert nagyon elégedett, másrészt pedig sokkal gyorsabb és könnyebb így intézni a vásárlást.