A macskánk nem bírja a fűnyírót

Fogadok, hogy a ti macskátok is fél a fűnyírótól!

Már hogyne félne, rettenetesen hangosak ezek a készülékek, ezenkívül még a füvet is “köpik”. Egy macskának ez nyilván riasztó látvány. A mi cicánk minden fűnyírás alkalmával átszalad a szomszédhoz, és órákig nem kerül elő. De fordítva is működik, ha a szomszéd nyírja a füvét, akkor csendben elvan a mi udvarunkban Hurka (így hívják a cicát!).

Hurka a porszívótól is fél. Csak télen van bent a lakásban a cica, úgyhogy ez csak akkor okoz gondot. Nagyon meg tud ijedni, és olyankor általában valamilyen bútor alá bújik. De hát mit lehet tenni?

A férjem egyébként mániákus a szép füvünket illetően, többek között ezért is van csak cicánk, és nem pedig kutyánk. Nemrégiben vett egy új damilos fűnyírót, amivel nagyon precízen tud dolgozni, más néven szegélyvágónak is hívják ezeket. A bestmarkt.hu oldalán talált rá a tökéletes alanyra, itt: https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/szegelyvago-c1559

Sok más hasznos kerti gépet és kiegészítőt lehet találni az oldalon. Mi például most egy ágvágót és egy metszőollót is rendeltünk. Szeretem, ha szép, szabályosak a bokraink, tujáink, szerintem rengeteget tud ez dobni a ház kinézetén, küllemén.

Olyat is láttunk a kínálatban, hogy robotfűnyíró! Elég drága eszköz, de nagyon hasznosnak tűnik. Egyszer lehet, hogy erre is beruházunk, bár a férjem nem igazán bízik benne. A gyepszellőztető gereblye viszont biztos vagyok benne, hogy hamarosan nálunk landol, csak titokban akarja megrendelni a kedvesem.

Nekem aztán mindegy, csak a macskát hagyja békén!