A fogtömésem után még a macska is aktívabb volt nálam

Tudtad, hogy egy macska akár 16 órát is alszik egy nap? Persze, néha azt gondolom, nekem is 16 óra alvásra van szükségem ahhoz, hogy ne érezzem magamat ilyen fáradtnak, de az a helyzet, hogy mi nem vagyunk macskák.

A 16 óra alvás nekünk már sok, és nem csak akkor vagyunk rosszul, ha túl keveset alszunk, a túl sok alvás is felelhet a fáradtság érzetéért. Aki már aludt több, mint 12 órát egyhuzamban, az tudja, miről beszélek.

Én akkor aludtam ennyit, mikor egy lyukas fogammal kerültem fogorvoshoz. A fogtömés után fájdalom következett, amire persze nem számítottam. Napokig fájt a fogam, ezért folyamatosan szedtem a fájdalomcsillapítókat amitől persze nagyon sokat aludtam. Mikor a harmadik nap sem múlt a fájdalom, akkor döntöttem úgy, hogy elmegyek egy másik orvoshoz, hátha valamit elrontottak a fogtömésnél.

Kerestem egy olyan rendelőt, ahol olcsón dolgoznak és a vélemények alapján jól is. A fogorvosbudapest.info oldalon meg is találtam az árlistát, illetve azt is meg tudtam nézni, kik is dolgoznak a rendelőben. Foglaltam egy időpontot, hamar fogadni is tudtak.

Sajnos itt derült ki, hogy az én esetemben nem kellett volna betömni a fogat, mert annyira sérült volt, hogy gyökérkezelésre lett volna inkább szükség.

Szerencsére meg tudták menteni a fogamat, nem kellett kihúzni, aminek nagyon örültem. Szerintem senki sem szeretne elveszíteni egy még megmenthető fogat. A gyökérkezelés sajnos szükséges volt, a fogam “feladta” a küzdelmet, de így legalább nem kellett kihúzni.

Sokan rettegnek a gyökérkezeléstől, pedig semmi igazán félelmetes nincsen benne. Persze, csak végső esetben szeretik alkalmazni, de még mindig jobb, mint a foghúzás.

Az orvos nagyon kedves volt, tájékoztatott róla, hogy miért van szükség erre, elmondta, hogy mit rontott el a másik orvos és még arra vonatkozóan is adott néhány tanácsot, hogy legközelebb hogyan tudom elkerülni a fogszuvasodást, megmutatta, hogyan kellene rendesen tisztítanom a fogaimat, hogy a lyukas fogak kockázata a minimumra csökkenjen.

Szerencsém volt, hogy nem mentem vissza a másik fogorvoshoz, ott valószínűleg megszabadítottak volna a fogamtól de itt igyekeztek olyan megoldást találni, aminek a segítségével a fogam megmaradhat. Ezért fontos, hogy olyan fogorvoshoz menjünk, akiről tudjuk, hogy érti a dolgát. Akkor nem érnek kellemetlen meglepetések. Mindig érdemes elolvasni a véleményeket a fogorvosokról. Szerencsére sokaknál az árlista is kint van, így nem helyben szembesülünk azzal hogy mennyibe is kerül egy kezelés.

Néha megéri inkább fizetni azért, hogy tényleg a legjobb ellátást kapjuk, akkor talán megkíméljük magunkat egy elrontott kezeléstől és attól, hogy annyit aludjunk, mint egy macska.