“Macskás” diákmunka még nincs, de így is akadnak jók

Ha tehetném, minden cicát befogadnék a menhelyről. Persze nekem is meg kellett érnem arra, hogy tudjam, mit jelent a felelős állattartás, és nyilván ez semmilyen körülmények között nem lehetne az, ugyanakkor meghasad értük a szívem, ahogy látom a közösségi média posztokban az újabbnál újabb csöppségeket, ahogy a világra jöttek, de nincs gazdijuk. Szerintem közhelyes egyébként az, ahogyan a legtöbbször a macskákról gondolkoznak, ugyanis nekem már többször is volt olyan macskám, akinek kifejezetten “kutyás” személyisége volt, legalábbis ha megint a közhelyeknél szeretnénk maradni. Nagyon ragaszkodó volt, bújós és sosem kérette magát, hallgatott a nevelésemre is. A kutyákat is imádom egyébként, de lakásba egyelőre jobban el tudok képzelni cicát, mint kutyát, azért nekik pici lenne ez a tér, abban biztos vagyok.

Ha cicasimogatós munkát nem is – ilyet egyedül valamelyik görög szigeten hirdettek meg eddig egyébként -, de számtalan fantasztikus pozíciót megcsíphetsz diákként a https://topiwork.hu oldal segítségével. Mivel sokunk által jól ismert a régi módszer – még ha fel is kerül egy-egy diákmunka a netre, aki kapja, marja alapon hamar elkelnek -, addig a TopiWorknél már bárhonnan kényelmesen tudunk pályázni a meghirdetett állásokra. Mindössze egy önéletrajzra lesz szükségünk online formában, amelyet a https://topiwork.hu oldalán található pályázatoknál tudunk csatolni az elérhetőségeink mellé. Ennél még sosem volt egyszerűbb a munkakeresés folyamata! Ráadásul hasznos tippeket, tanácsokat is olvashatnak az érdeklődők a https://topiwork.hu blog felületén. Ha valakinek konkrét elképzelései vannak a keresett munkát illetően, akkor többféle lehetősége is nyílik arra, hogy az oldalon található temérdek állás között szűrjön egyet. Egyrészt ott van a kereső, aminek egyáltalán nem bonyolult a használata, több, nekünk fontos dimenzió beállítása alapján tudjuk kilistázni az elképzeléseinkkel egyező találatokat. Ha pedig inkább kategóriánként válogatnánk, ezt is megtehetjük: a népszerű kategóriák között szerepel például a műszaki munka, IT-s, vagy épp a fizikai. Ne keseredjen el senki akkor sem, ha csak részmunkaidős vagy időszakos állás fér bele a mindennapjaiba, ugyanis ilyenek közül is lehet válogatni a TopiWorknél. Ráadásul ha valaki már a tanulmányainak megfelelően szeretne elhelyezkedni diákévei alatt is, akkor rendelkezésére állnak gyakornoki pozíciók is. Noha a legtöbb állás jellemzően Budapesten és Pest megyében kerül meghirdetésre, azért érdemes figyelemmel kísérni őket az ország többi részén élőknek is, ugyanis olyan is előfordul például, hogy távmunkában is betölthető az adott munkakör. Ráadásul mivel már mindegyik, általuk meghirdetett állásnál olvashatjátok az órabért is, ezért ilyen megközelítés szerint is szortírozhattok a melók között.

Bízom abban, hogy tudtam segíteni, és sokatoknak hasznára válik a TopiWork bemutatása, amit itt rögtönöztem. Hajrá mindenkinek az álláskereséshez, sok sikert kívánok!