A patológus-orvos pár bio élelmiszer függő cicája

Nyáron leutaztunk a haverommal Kecskemétre egy fergeteges koncert erejéig. Örök életre szóló élményekkel gazdagodtunk, és olyan arcokat ismerhettünk meg, akikről még az unokáinknak is mesélni fogunk. A legkülönlegesebb társaság egy 3 fős orvos-patológus csapat volt, akik odajöttek hozzánk, és megették a hosszú sorban állással megszerzett hamburgerjeinket. Ezzel egy szoros barátság köttetett, és együtt töltöttük el az éjszaka hátralevő részét, míg a hazautat jelentő első vonat megjöttét vártuk.

Kiderült, hogy az egyik patológus lány, és az orvos már két éve jegyben járnak, és otthonukban gyönyörű, hosszú szőrű cicák teszik szebbé a mindennapokat. Mikor megmutatták a képeket az állatkákról, nem hittem a szememnek. Az egyik macska ugyanis másfél méternél is hosszabb volt, és alig fért el a gazdi ölében. Mondtam nekik, hogy ez tuti kamu kép, ekkora macskusz nem létezik. Pedig létezik, jött a válasz, nem más, mint a felettébb népszerű maine coon fajta. Izgatottan utána olvastam, és tényleg létezik ez a macskafajta, ráadásul nagyon intelligens és barátságos.

Megígérgettem a cicagazdikkal, hogy meghívnak magukhoz, és akkor élőben is megcsodálhatom a különleges háziállatkát. Pár hét múlva eljött az izgalmas vendégeskedés időpontja, úgyhogy elmentem a boltba megvenni az ilyenkor illő ajándékokat. A jó minőségű bor mellé betettem a legtutibb cicáknak való jutalomfalatokat, és egy konzervet is, bízva abban, hogy ezzel elnyerem a nagytestű cukiság kegyeit.

Belépve a lakásba Manyi – az eredeti nevét macska-személyiség védelmi okokból megváltoztattam – lelkesen fogadott, a lábamhoz dörgölőzött, és izgatottan leste mit hoztam neki. Jó kezdet gondoltam, miközben tátott szájjal csodáltam hatalmas méretét és mesés bundáját. Kibontottam a konzervet, letettem elé és megsimogattam. Ő lassan ránézett, aztán rám, újra a konzervre, vissza rám. A szemén láttam, hogy valami nincs rendben. A következő pillanatban már haragosan fújt egyet, és elment.

Értetlen szemekkel néztem az akkor már hangosan nevető házigazdákra, és megkérdeztem mi volt ez. Elmagyarázták, hogy Manyi nem eszik ilyeneket, csak és kizárólag bio ételeket fogyaszt, és azt is csak egy helyről. Még ők határozták el pár éve, hogy ráállnak az egészséges táplálkozásra, és elkezdtek a www.biocity.hu webshopból rendelni. A cicán is látták az érdeklődést a Biocity-s cuccok iránt, ezért ő is kapott néhány falatot, aztán teljesen rákapott, és azóta csak az onnan rendelt alapanyagokból készült menüt hajlandó elfogyasztani.

Gondolhatjátok ez mennyire felkeltette az érdeklődésem. Egy biobolt, ami egy macskát is elkápráztat biztosan tud valamit. Felkerestem a weboldalt, és teljesen elmerültem a böngészésében. A főoldalon egy zöld menüsávból és egy fehér almenüsávból álló navigációs rész fogadja az érdeklődőt. A navigációs panel alatt egy banner különböző képeket villant fel, melyek akciókat, és egészséges finomságokat hirdetnek. Egy felugró ablakban az “Engedem” gombra kattintva bekapcsolhatjuk az értesítéseket. Ezzel információt kaphatunk az akciókról, és a legkirályabb termékekről. A jobb alsó sarokban két kerek kattintható felület található. Az egyik az élő chatet nyitja meg, a másikra kattintva pedig Biocity klubtagnak regisztrálhatjuk magunk. Ezekről később írok még.

Lefelé görgetve megismerkedhetünk a különböző termékkategóriákkal. Vannak étrend kiegészítők, drogéria termékek, reform élelmiszerek, glutén mentes, valamint vegán termékek és még rengeteg minden más. Külön van egy rész az akciós termékeknek, itt is érdemes szétnézni mert nem egy árucikk 20% akcióval kerül meghirdetésre. Egy nagyobb vásárlássál kifejezetten sok pénzt megspórolhatunk, ha ügyesen levadásszuk az akciós dolgokat.

A nyitólap alján a legnépszerűbb készítmények kaptak helyet, és kis ikonok, melyek információt adnak a www.biocity.hu vevőbarát szolgáltatásairól. Ingyenes szállítást vállalnak egy kiválasztott csomagpontra 6.900 Ft értékű vásárlás felett. A nem tetsző terméket a vásárlók 30 napig visszaküldhetik. A fizetéseket biztonságos, modern módszerekkel titkosított csatornán bonyolítják, ezért nyugodtan választhatjuk a kártyás tranzakciót.

A Biocity nem csak a legkiválóbb bio termékeket kínálja nekünk, hanem egy színvonalasan kialakított, sűrűn posztoló blogot is vezetnek. Itt az egészséges életmódról, különböző termékekről, és az életünket segítő tuti tippekről olvashatunk. Érdekel a gluténmentes életmód, a bio élelmiszerek mibenléte, vagy a vegán kálcium források? A blogon minden fontos információt megtalálsz!

Az egyik bejegyzésben elmesélik a vállalkozás inspiráló történetét, hogyan lett egy apró 10 nm-en üzemelő boltocskából hatalmas árukészlettel bíró üzlet, és webshop. Minden úgy kezdődött, hogy két barát összeállt, egyikőjüknek volt egy kis reformételeket forgalmazó üzlethelyisége, a másiknak pedig lakto-vegetáriánus étkezési tapasztalata és friss közgazdász diplomája. Egy év kitartó munkával és végtelen lelkesedéssel elértek arra a szintre, hogy nagyobb üzlethelységet kellett keresniük. A Püspök-Mérey utca sarkán meg is nyílt az új, 60 nm területű helység, ami előző életében irodaként funkcionált. Természetesen, mint oly sokszor, a szülői segítség itt is óriási szerepet játszott a siker elérésében. 2015-ben újra eljött a költözés ideje, mert a vevőbázis és az újabb termékek iránti igény olyan szépen növekedett, mint egy napsütötte bio paradicsom. Az új üzlet nem messze elődjétől, a Mérey utca 6/c-ben nyílt meg. Korábban egy bankfióknak adott otthont az épület, és az elköltözést követően a fiók vezetősége úgy döntött, a bútorokat otthagyják. A Biocity lelkes csapatának tehát szét kellet rámolni az egész irodát, hogy át tudják alakítani a nemes célra. Természetesen ez se szabott gátat nekik. A korábbi bankfiókból lett egy romos építkezési terület, aztán egy kevésbé romos helység, ami bioboltra cseppet sem hasonlított, végül egy gyönyörű, dizájnos, jól felszerelt, hatalmas üzlethelyiség. 4 hónap átalakítás és 1,5 nap villámgyors áru átpakolás után az új biobolt megnyitotta kapuit. 200 négyzetméter, kb. 8.000 termék és teljesen új arculat várja a vevőket itt 2017 óta. Aki pedig az otthon kényelméből szeret vásárolgatni, az a webshopon még több, kb. kétszer ennyi bio jóságot talál.

Ígértem, ejtek pár szót az élő chatről és a klubtagságról. Rányomva a jobb alsó sarok chat ikonjára felugrik egy ablak, ahol feltehetjük a kérdéseink, és perceken belül válaszolnak is nekünk. Ha pedig csak egy rendeléssel kapcsolatos információra van szükségünk, a rendelési számunk, és email címünk megadva minden fontos dolgot megtudhatunk. Ha szeretnénk érdekességeket megtudni a cégről, vagy tuti tippekre vágyunk, rákattinthatunk a közösségi oldal hivatkozásokra, és megtekinthetjük a közösségi oldalaikra feltöltött hasznos tudnivalók tömkelegét. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon színvonalasan kezelik ezeket a platformokat.

A klubtagság is nagyon izgi. A regisztrációhoz meg kell adnunk néhány alapadatot. Ezután be is kerülünk a jutalomrendszerbe, és már gyűjtögethetjük is a jutalmakat. 10.000 Ft vásárlás esetén 0,5%-ot írnak jóvá, 15.000 Ft-nál 1%-ot, 25.000 Ft-nál pedig az elköltött összeg 2%-át kapjuk vissza. Emellett úgy is gyűjthető a jutalom, hogy egy referencialinkkel meghívunk valakit a programba. Ebben az esetben mi 5%-ot kapunk a meghívott vásárlásából, neki pedig jóváírják az első vásárlása 10%-át. Érdemes klubtagnak lenni, mert tényleg csak egy villámgyors regisztráció, és máris nagy összegeket spórolhatunk meg. Ha ezt kombózzuk az www.biocity.hu akcióival, azzal szinte áron alul jutunk a legtutibb biotermékekhez.

Lehetőségünk van feliratkozni a hírlevélre is. A Biocity csapata csak minőségi tartalmat ígér, olyan információkat, melyek megkönnyítik az egészséges életmód hívők mindennapjait. Akciókról, hírekről és újdonságokról küldenek emaileket az érdeklődőknek. Szívből ajánlom, hogy iratkozzatok fel, tényleg minden tartalom igényesen van összerakva.

A Biocity tehát egy olyan bioüzlet és webshop, ahol az égvilágon mindent megtalálnak a vevők. A felmerülő kérdésekre lelkes szakértőcsapat válaszol, több mint 10 év tapasztalatával. Magyarországnak szüksége van az étkezési szokások megreformálására, és ebben ők az élharcosok.